Madeleine Grand

Födelsedags-Fredags-Fika

Kategori: Min vardag i Sverige

Idag blev det ingen vanlig fika utan en födelsedags-fredags-fika med vinlotteri där vinsten gick till födelsedagsbarnet. Hipp Hipp Hurra Hurra och Grattis Matti! 
 


Imorgon är en annan dag

Kategori: Min vardag i Sverige

Helgen börjar gå mot sitt slut men jag ska njuta in i det sista.. Tråkigt att vi ställt om klockan nu, då det mörknar ännu tidigare men men det är väl det som är lite charmigt med hösten också. Tända ljus och mysa under filten till en bra film/serie. 
Hela helgen har varit super mysig, umgåtts med massa härliga människor, skrattat, ätit och druckit gott. Idag styrde jag bilen mot Töllsjö där Rångeldala grabbarna hade en avgörande match i kvalet och självklart vann dom. Med övertygande 1-6 slutade matchen vilket betyder att herrarna gick upp en division till nästa säsong. Wiihooo! 



FredagsFika

Kategori: Min vardag i Sverige

Igår till fikat hade jag bakat brownies med smak av nutella.




So close but still so far

Kategori: Min vardag i Sverige

Äntligen sitter jag i soffan efter full ruller hela dagen. Direkt hem, städa, förbereda mat, åka lämna mamma på centralen vidare till systemet och ICA, hem och in med maten i ugnen och börja baka. Käka och ta hand om kakan, diska och dammsuga det sista och nu som sagt soffan, pust. Vissa dagar har jag energi så det räcker och blir över till massor och ibland orkar jag inte ens tänka. Denna stund när lägenheten är städad man har handlat och förberett allt inför helgen, man bara har det härliga framför sig, det är bara så skönt, love it!
David har försvunnit in i en serie-värld så han märks inte av just nu, typ att jag är gräsänka fast han är hemma men ändå inte. Ganska skönt ibland faktiskt. Får dock inte pågå förlänge.
Imorgon kväll blir det lagfest med mat på Thai Silk och en viss förtäring av alkohol. Därför tänker jag nu krypa ner så att tant orkar hela långa dagen imorgon.
 
Ciao!

Invigning

Kategori: Min vardag i Sverige

När jobbet slutade igår åkte vi till Timmele för att gå på husvisning, inget för oss. Letar och letar för fullt hoppas verkligen vårt hus dyker upp snart! Hela denna veckan har varit och är något inplanerat varje eftermiddag och nästa vecka är det inget i kalendern.

Även idag efter jobbet var det bara hem och klä om, vidare på invigning till restaurang Sapori och Smak som öppnar på Hötorget i Borås på fredag. Nyrenoverade lokaler, super fräscht och snyggt. Nästa vecka ska ja dit på lunch och då återkommer jag om maten, inte för att jag inte tror på Esset utan mer vilket himmelrike jag är i.

 


Baka, baka en liten kaka..

Kategori: Min vardag i Sverige

Nu har jag bestämt mig för vad det blir för fika på fredag, har aldrig baka eller ätit det själv så håll tummarna att det blir gott. 
På bilden nedan är två av ingredienserna resten får ni vänta på..

Ciao! 

En del av mig

Kategori: Min vardag i Sverige

Hagabadet i lördags var ljuvligt. Först kikade vi runt och badade lite, sedan väntade en massage vilket måste varit en av dom bästa jag har fått, det var ingen skön massage bara utan en som gjorde nytta, precis vad vi behövde. Efteråt väntade en lunch, buffe var det, mest saker från vattnet... vilket inte är min favorit men jag smakade på laxen, måste ju någon gång lära mig att äta lax tycker jag. När vi var mätta och belåtna väntade lite bubbel på oss i ett av relax rummen och sedan avslutade vi det hela med att slappna av i en av poolerna, helt fantastisk mor och dotter dag. 
Igår sov vi länge och sedan åkte jag till Älmestad och gick tipspromenad med en del av släkten och självklart vann jag första pris också. Efter tipspromenaden är det standard att gå till farmor och fika så det gjorde jag innan lillebror och jag gav oss ut på jakt, där vi inte såg något alls, inte ens en ekorre...
Idag var det måndag och jobba igen, blev även idag träning på lunchen, dock sitter träningsvärken fortfarande i från fredagens pass men jag var där och kommer garanterat ha ännu mer träningsvärk imorgon. klockan 17.00 var det dags för klipping hos Malena, bara klippning denna gång, färgning om någon vecka. Oftast säger jag "klipp bara det som verkligen behövs och inte mer" men idag sa jag "klipp av allt det slitna så det ser friskt och fräsch ut igen" inte för att det kanske var så överdrivet mycket men ändå bra för att vara mig. Vill så gärna våga färga håret mörkt också men är på tok för feg för det så vi pratade om att eventuellt börja med att göra en ombre nästa gång, bara för att jag ska får en känsla av det mörka, vi får se.
Nu ska jag ta fram vinterjackan och raggsockor och sedan bege mig till arenan och heja fram Elfsborg. När matchen är slut ska jag till Landvetter och hämta hem ett härligt glatt gäng som kommer hem från Spanien, hoppas dom inte är allt för bruna.
 
Ciao!

Off to Göteborg.

Kategori: Min vardag i Sverige

God morgon lördag.
Nu sitter jag på bussen på väg till mamma och Göteborg med en väldans träningsvärk både i axlar, ben och andra konstiga ställen. Igår var jag äntligen nere på pass på lunchen igen efter ett uppehåll, det är aldrig bra med uppehåll det är en sak som är säker men man har bara sig själv att skylla. 
Idag blir det mor och dotter mys på Haga Spa vilket ska bli helt sjukt mysigt och skönt.
Ha en härlig lördag! 

Det är ganska mysigt att åka buss ibland.. 🚌

FredagsFika

Kategori: Min vardag i Sverige

Idag var det Ankan som hade fika och han hade bakat det helt själv. Vi fick omgång nummer två då han i första satsen hade blandat ihop teskedar och matskedar men smaskens var det.


Nästa vecka är det min tur att bjuda på fika, vad ska jag baka då?




Newhouse Höst 2016

Kategori: Min vardag i Sverige

Hej hej,
Idag var det modevisning på kontoret, de visade hösten 2016.
Nedan kommer en liten sneakpeek...
 








Lyxfrukost

Kategori: Min vardag i Sverige

Idag startade dagen riktigt bra med en riktig lyxfrukost på jobbet innan en går hem på mamma ledighet.
Vi har en riktigt babyboom på jobbet just nu, fem är gravida. En ska ha vilken dag som helst, en som ska ha i början av november och tre styckna som ska ha i februari-mars. 



Älgjakt

Kategori: Min vardag i Sverige

Hej hej,

Idag var det dags för älgjakt. 
Jag och pappa var ute vid kvar över sex, halv sju och sprang då på tre älgar direkt, dumt nog var dom på grannes mark så vi fick snällt vänta och hoppas på att dom skulle gå över med det blev ljust och dom sprang iväg. Vi gick och satte oss och passade istället, hoppades att något skulle skrämma tillbaka dom eller att några andra skulle dyka upp men så blev det inte. Samma blev det på kvällen, såg ingenting. Hörde dock ingen som sköt i närheten heller men vi har fortfarande det roliga sparat.
Imorgon är jag tillbaka och ska jobba, blir förmodligen en sväng till Älmestad igen någon kväll i veckan. 



Nutella

Kategori: Min vardag i Sverige

När mannen åker och köper färska frallor en lördags morgon och kommer hem med en nutella också, då vet man att man har rätt man i livet! 


FredagsFika

Kategori: Min vardag i Sverige

Igår bjöds det på lite olika, jag smakade på dom två närmast, sjukt goda. Var kladdkaka i botten och en hade något hallon täcke över sig och sen andra någon smak av choklad. Gott var det! 👌🏼

What's going on

Kategori: Min vardag i Sverige

Hej hej,

Helgen var en bra helg, började med en ljuvlig middag på la copita med fantastiska tjejer. Lördagen var lugn, kollade på fotboll och var ute i Älmestad och jagade med lillebror. Blev inget denna gången men om en vecka är det älgjakt och då hoppas vi på fullträff. 

 

Igår blev en dag i soffan även fast vädret var helt fantastiskt men har inte riktigt haft min vanliga energi det sista så soffan fick det bli och det är jag glad över idag. David väckte mig vid fem-tiden då han skulle åka till jobbet och inte hittade nyckeln till bilen. Efter att vi sedan hittat den kunde jag inte somna om utan blev en promenad och lite gym innan jobbet, älskar verkligen promenader på morgonen, önskar bara att jag vore lite piggare på mornarna.
Nu ska jag lägga mig och läsa lite innan sängen. 

Ciao Ciao.

FredagsFika

Kategori: Min vardag i Sverige

Igår var set fredag och fika igen.
Blev äppelpaj med vaniljsås. Äppelpajer var med så där höga och goda kanter, smarrigt värre. 


I lööv you!

Kategori: Min vardag i Sverige

Små saker på ens arbetsplats kan betyda mycket och uppskattas enormt.. som en lapp på ett löv, tack A.



Veckan

Kategori: Min vardag i Sverige

Vilken vecka det har varit, inget rolig alls faktiskt. Ingen fotboll eller några måsten alls, vilket var bra för det hade jag inte orkar. Igår var jag på hockeypremiär BHC-UIF, första seriematchen för i år. Det slutade med vinst till BHC efter sju sekunders förlängning och en svängig match. 



Ska bli väldigt skönt med helg imorgon och en efterlängtad mysig middag med härliga tjejer. Fylla på med massa energi och positivitet. 

Nu har jag varit och färgat ögonbrynen hos Malena. Skönt med lite färg på dom iaf nu när hösten har kommit och resten av kroppen tappat alla färg från sommaren.

Ciao!