Madeleine Grand

Gott Nytt År!

Kategori: New Zealand..

Ja, idag är det sista dagen på 2010, vi har super fint väder, men jag vågar inte vara ute för mycket i solen, jag har mest badat idag, det är liksom lagom skönt i havet! Nu tänkte jag att jag skulle sova en liten stund vaknad vid nio idag och gick på kimax så lär behöva sova nu om jag ska orka med natten! Känns inte alls som nyårs afton, det är ju jättevarmt och soligt ute, inte för att jag klagar men får ingen rätt feeling!
Gott Nytt År på er alla.
Puss <3

Why were they open?

Kategori: New Zealand..

Hade en toppen onsdag igår, tack Becca & Sophie! Kort och gott så bestod den av sol, bad, lekar, sol, bbq och party! Precis som det ska vara liksom. Idag kommer Annika tillbaka till mig efter att hon har varit uppe i Cape Reinga med sin familj, ska bli kul att höra vad hon tyckte om det osv. Idag är det näst sista dagen på 2010 och i tolv timmar kommer jag vara ett helt år före er där hemma, hur cooolt är inte det liksom? ;) Måste dock säga att det känns inte alls som nyårs afton, det är ju varmt och sommar här, då går det ju inte att fira nyår.. eller?!
Är fortfarande lite halv röd och varm från igår så blir till att hålla mig inne idag, kanske kan ta lite solskydd nuasta gång jag ska ligga i 6h.
Jag känner inte för att göra alls mycket idag, blir en liten lätt lunch snart och en promenad sen, efter det kan jag sätta på en film och sova lite till, somnade vid 3am och klockan 10am vad Dag så snäll och spelade sin jävla musik utanför mitt rum, underbart! Det är bra att veta vad som gäller om man säger så!
Nej nu måste jag sluta skriva, kanske kan åka och vaxa benen idag! Um, nu fick jag lite att tänka på!
Sov så gott Sverige! Pussss

Perfekt

Kategori: New Zealand..

Jag fick som jag ville idag med vädret, det har varit helt underbart och efter 6h på beachen utan solskydd så är jag ganska röd, hahaha! Men inte klagar jag. Nu har jag duschat och fixat mig för bbq hos Rebeccas host family o mamma för att sedan dra vidare in till stan! PARTY!! :D En helt toppen lillördag. I LIKE!

PUSS

SOL

Kategori: New Zealand..


Jaaa, idag skiner solen, hoppas, hoppas, hoppas att den kommer vara framme hela långa dagen! Jag vill ha en heldag på beachen! :)

Allt blandat!

Kategori: New Zealand..

Ensam hemma, ingen vaken i Sverige och jag är galet trött och rastlös.. vet inte riktigt hur detta går i hop sig men så är det iaf.
Lillebror skrev nyss att dom är i London och att planet lyfter som planerat där ifrån och ladar i Sverige 10.35am svensk tid. Konstigt att dom redan är tillbaka på andra sidan jorden igen! Jag fattar inte det riktgt.
Kanske ska passa på att lägga upp lite fler bilder från när dom var här också.. Skickade med mamma en listamatvaror som måste finnas hemma då jag kommer hem! Jag har redan börjat bli nervös, har liksom tänkt innan att aaja men det är ingenting att börja oroa sig för innan familjen har åkt hem och ja, nu har dom ju redan åkt hem och allt kommer gå helt galet fort! Har till och med redan bokat tandläkartid och klippning och färgning hos Elin och det finns ännu mer saker jag måste fixa innan jag kommer hem! Måste verkligen ta tag i att söka efter jobb, vet ni något så blir jag överlycklig om ni kan hjälpa mig! Promenade upp till Takapuna tog allt som allt 3h och då käkade vi även lunch, kom hem genomblöta så hoppade in i en varm dusch tog på mig myskläder och satte på en film..

Nya Zeeland har en fin fin natur, helt sjuka utsikter och vackra platser.

Jag vet att lillebror inte kommer tycka om mig nu men jag bara älskar detta kortet på honom, så jag får väl även lägga ut det snyggaste kortet på mig också, enligt lillebror. (så kanske han inte blir så arg)

Man är som man är när man inte blev som man skulle...


Denna bilden får mig att le, det visar bara hur kul vi har haft det nuar vi varit iväg, helt underbart!

Pappa pekar glatt hemåt bärandes med min handväska, tur att jag hade både pappa och lillebror med mig som kunde bära min väska ibland! Det sista pappa sa innan han åkte -Borta bra men hemma bäst! Tror ändå att han tyckeratt han har haft det ganska bra här!

Promenad dags!

Kategori: New Zealand..

Första natten utan familjen i natt gick ju bra, hade Annika hos mig så sov gott! Eftersom jag har lyckats pricka in nya zeelands regnigaste sommar på 20 år så är det inte så soligt idag heller.. men har faktiskt fått med mig Rebecca och hennes mamma på en promenad upp till Takapuna där vi käkar lite luch och sedan går hem igen, vilket kommer typ ta hela dagen och så kommer jag somna så gott sen! Lika bra att gör mig klar så vi kan komma iväg!
Puss Puss

Familjen på väg hem!

Kategori: New Zealand..

Idag hade vi ställt klockorna på 8.30am så pappa, mamma o lillebror kunde packa klart det sista innan vi åkte. Körde ut till flygplatsen käkade frukost och tog det lite lugnt sedan lämnade jag dom körde och lämnade tillbaka bilen tog färjan hem, packade väskan och gick till beachen! Kom nyss hem, tvättar nu och ska städa upp rummet sedan! Det är så tomt och knasigt utan familjen nu, fast kan på ett annat sätt inte fatta att dom har varit här heller. Idag ska Annika komma och sova här, så mysigt, då blir jag ju inte ensam i natt heller, ;)

Puss puss

Sista dagen

Kategori: New Zealand..

Idag är det sista dagen med familjen och då ska vi åka och shoppa i Albany sedan får dom börja packa, tur att dom kom hit med lite packning så dom får med sig lite av mina grejer hem! ;)

Pappa tycker det är fruktansvärt lite kommentarer här på bloggen, så skärpning nu!
Pappa hälsar till Anneli om hon läser detta - det finns pommes!!!

Fredagen den 24 december

Kategori: New Zealand..

God Jul alla hemma i Sverige!
Hoppas ni får en toppen dag, vi har haft det kanon idag!

God Jul Önskar Michael, Helena, Madeleine & Timmie.

Bilder med Familjen.

Kategori: New Zealand..





















Torsdagen den 23 december

Kategori: New Zealand..

Idag är det konstigt nog dagen före julafton och vi kom precis hem från ett dopp i havet!
Idag vaknade vi tidigt och packade väskorna och begav oss mot devonport igen! Åkte ut med kusten hela vägen hem och det var jättefint! Sedan tog vi lunch i Takapuna och det var även där vi stannade ett litet tag solade och badade, det var precis lagom i vattnet.
Ska åka och lämna Zandra på flygplatsen senare idag igen.. tiden bara springer iväg och om mindre än ÅTTA veckor är jag på svensk mark igen, galet men sant! Nu ska vi lägga över alla bilder i datorn och se om vi kan få upp lite kort här snart också! Ha det toppen!

Onsdagen den 22 december

Kategori: New Zealand..

I morse vaknade vi efter att Madde sovit ”väldigt” dåligt i värmen.. Hon var uppe och stängde dörrar och fönster som slog i blåsten.. Stackars henne!  Madde och mamma gick ut i havet och tog ett morgondopp.. Åh sååå skönt det var.. Idag har vi bara haft en lugn och underbart  skön slappardag utanför dörren vid havet :) Solat och badat. Madde och pappa tog en promenad upp i berget och pappa fick se några kossor på nära håll.. Han blev såå glad.. Han tog sitt andra dopp också ! Tjohooo!  På kvällen var tanken vi skulle ta med oss jordgubbarna och rosévinet  till berget och se solnedgången igen, men det mulnade på så vi tog det på vår fantastiska terrass istället.. Med havet några meter framför oss.. :) Vi mår riktigt fint här! :)

Kram på Er /Mamma!

Tisdagen den 21 december

Kategori: New Zealand..

Upp tidigt och packade in i bilen för att bege oss till resans näst sista mål.. 
Coromondel. Huset vi ska bo i är jättefint och det är 20 meter ner till havet! :)  Satt på balkongen och tittade på hög/låg vattnet.   Blev en eftermiddag med solning utanför husknuten. Äntligen fick vi sola igen! Senare på kvällen gick vi upp på berget och tog kort och njöt av den fantastiska solnedgången..  Helt underbar utsikt – igen! /Mamma

Måndagen den 20 december

Kategori: New Zealand..

Vi packade väskorna och åkte till Whenuakite -  Hot water Beach. Är en  plats där det är vulkanmark under sanden. Där det var som varmast gick det inte att stå.  -  Vi hyrde spadar och grävde en grop att sitta i. Var mycket folk som trängdes om dom varmaste ställena.  Fyllde sina ”gropar” med havsvatten. Skithäftigt! :) Pratade med ett par Svenska grabbar där.. Trevligt!  Åkte sen tillbaka till huset och tog det bara lugnt! /Mamma

Söndagen den 19 december

Kategori: New Zealand..

Vaknade efter en natt med ösregn på taket. Åt frukost och åkte till ”grannbyn” för att fördriva tiden. Var betydligt mindre än vi trodde. Åt en lunch och sen hem till huset igen. Blev ytterligare en speldag. Pappa vann monopolet och var sååå lycklig för det! :) Ösregnade.
/Mamma

Lördagen den 18 december

Kategori: New Zealand..

Idag åkte vi till Taiura och det var molnigt och mulet hela resan. Kom fram till ett ganska ofräscht hus, det blev en innedag med mycket spel. Monopol – klöver sju – Bluffstopp .m.m. En ganska tråkig dag men det kanske var behövligt. /Mamma

Fredagen den 17 december

Kategori: New Zealand..

Klockan är nu 5.46pm, mamma och pappa står i köket och lagar mat medans jag och lillebror ligger i mammas extra stora king säng, precis som det ska vara. I morse när vi vaknade tog vi det ganska så lugnt och vid 10am åkte vi in till lilla byn för att få lite information om vad vi kunde göra idag, det regnade nämligen så var inte så sugna på att vara utomhus. Vi fick flera förslag men hittade två som vi tyckte lät roligare än de andra. Det första var att åka till Tepuia, det påminde ganska mycket om där vi var igår men på ett helt annat sätt. Där fanns det bland annat en sprutande geysra, man fick se hur maori folket gör sina kläder och hus och kokande lera. Det var verkligen häftigt att se hur geysran sprutade upp vattnet (eller vad det nu är) som är över 150grader.

Sedan åkte vi till ett ställe som hette Paradise Valle, en djurpark. Där klappade vi en lejon unge som var sex månader och heter Ella, helt galet söt, det var nog allas höjdpunkt idag. Hade jag fått så hade jag tagit med henne hem. Sedan var det dags att mata de lite större lejon, de bara vräkte i sig köttbitarna som skötaren kastade över till dem . Lejon pappan hade ett stort bråk med sin son om en köttbit, de var jätte arga på varandra, röt och slogs. Efter det strosade vi runt bland de andra djuren vi såg bland annat, hjortar, ankor, lamar och små kängurus. En mycket mysigt men lite halv blöt dag idag.

Idag är det sista natten här i Rotorua innan vi beger oss till Tairua imorgon för nya upplevelser och äventyr, får hoppas på bättre väder där bara så skulle jag bli glad! Nu är maten strax klar och jag är hungrig så bästa att gå och hjälpa till det sista. Hoppas vi kan hitta nätverk i Tairua, så vi kan uppdatera er därifrån också, om inte så gör vi det så fort vi kan. Mamma och Pappa hälsar till er alla hemma i Sverige.

Hej Svejs från Madeleine & Lillebror

Torsdagen den 16 december

Kategori: New Zealand..

Klockan är nu 3.33pm och vi är helt slut. Vilken hemsk natt, somnade vid 10pm tiden och vaknade sedan vid 3.40am och kunde inte somna om, gick upp på toa, drack vatten men inget hjälpte så gick in till mamma i stället som också låg vaken, vilken tur jag hade. Så vi löste korsord till 5.20am sen somnade vi om efter det vaknade jag utav att pappa stod och stirrade på mig, blev livrädd först och blev så klart klar vaken, då var klockan 8am, låg dock kvar i sängen och försökte somna om men en halv timme senare var det frukost. När frukosten var i magen och alla hade piggnat till körde vi mot wai-o-tapu som är ett vulkaniskt ställe med kokande lera/vatten av alla slags färger.Vet inte riktigt hur jag ska förklara men typ så som det är på Island. Det luktade riktigt illa när det pluttrade utt lera/vatten från bergen, det luktade typ ruttet ägg, fast värre men det var jäkligt roligt och intressant. Vi gick runt där i ca 1½h och sedan var det lunch dags och då begav vi oss till mc donalds nu är alla helt slut, pappa är nämligen lite förkyld så han sov inte så mycket i natt heller, även fast jag och mamma hörde hur han snarkade och stackars lilla Timmie som sov i mitt rum höll jag så klart vaken också.. Vi får hoppas på bättre väder imorgon för då ska vi åka och kolla på maori kulturen och om vi har tid, ork och lust blir det även att åka och kolla på när dom matar lejon, om dom ser mätta och nöjda ut kan jag till och med tänka mig att gå in och klappa dom små söta sakerna.. Kommer upp kort så fort vi får in bilderna i datorn.

Nu ska jag sova några timmar, vet att Maddy håller till i knutarna och kanske ska kika förbi innan hon åker till akl. /God Natt Madeleine

Onsdagen den 15 december

Kategori: New Zealand..

Klockan är nu 7.40pm och vi har precis käkat kvällsmat, taccos blev det idag! Vi begav oss från Devonport vid 10am och var framme i Rotorua vid 1pm. Vi bor i ett hus som vi hyrt och det är super fint med tre gigantiska sängar, även fast jag och Timmie delar säng känns det som om han ligger på andra sidan av rummet. Efter att vi hade fått en snabb rundvisning åkte vi och åkte luge, det är som en blandning mellan go-cart och lådbil, skit kul tyckte vi alla tre. För att ta oss upp till lugarna var vi tvungna att åka en slags linbana, som var ganska lång och högt upp, men även mamma åkte med upp och övervann sin rädsla ännu en gång.  Mamma ville dock inte åka luge så hon stod kvar uppe bland alla asiater och tog kort på oss när vi körde. Pappa var som en liten barnunge och körde som en dåre. Han körde så fort att hans hjälm flög av i ett gupp och han hade ett jättestort leende på läpparna hela vägen, han var verkligen en liten barnunge vill jag lova. När vi hade åkt klart åkte vi och handlade lite och kikade runt på olika geyshrar (kokande lera) och det luktar pyton men man blev van efter ett tag, alla utom Timmie som gick och höll för näsan hela tiden, hahaa. Nu kan jag tänka mig att det blir en liten kvällspromenad och sedan klöver sju innan vi somnar och laddar upp batterierna för morgondagen! Kan ju berätta att vi inte har haft fint väder på två dagar, inte för att det har regnat mycket, men det har kommit några skurar, bara för att ni inte ska vara allt för avundsjuka. I förra blogg inlägget var det mamma som hade skrivit det mesta, det var därför det stod att hon hade kört bil så jättebra. ;) Vi kommer skriva lite allihopa varje kväll så får ni se hur vi upplever saker och ting under resten av tiden på Nya Zeeland.

Hejsvejs från Madeleine & Lillebror

BILDER

Kategori: New Zealand..


 

 

 

 

Helgresa med familjen.

Kategori: New Zealand..

7 December tog vi färjan över till akl för att fixa pappas körkort så att han också skulle kunna köra bil. Efter det gick vi till skytower där Helene och hennes två kollegor tog oss (alla utan mamma) upp i tornet för att sedan få se en helt fantastiskt utsikt. Mamma är väldigt rädd för höjder men ändå tog hon sig hit men hon ville inte ställa sig i en hiss med glasgolv så hon tog en runda på casinot under tiden. Senare under eftermiddagen lagade vi middag och efter det tog vi en promenad på beachen efter denna dag somnade vi gott allihopa.

8 December var Lillebrors födelsedag och han blev väckt med fin sång. Efter frukosten tog vi vårat pick och pack för att bege oss mot XXXX för att få en 90 minuters lång surfing lektion. Det var jättesvårt och tufft eftersom det är så starka strömmar tog man ett steg frammåt och två bakåt, det var jobbigt vill jag lova! Timmie kom upp några gånger men inte jag.. men nu har jag testat och vet hur man ska göra så det är bara att öva på. På kvällen åkte vi inte till akl igen för att hitta en restaurang som heter Coco Thai och det var super gott. Alla var mycket nöjda med maten, även fast jag och Timmie hade lite stark mat men det gick bra!

9 December var en lugn dag på stranden Narrow Neck.

10 December solade och badades det på Takapuna, sen var det att packa bilen för att bege oss mot Coopers beach. Kom fram vid 23 tiden, då var det att slänga sig i sängen helt utslagna..

11 December. Grattis Kattis på födelsedagen!
Vi gick upp tidigt för att bege oss mot Cape Reinga. Var mycket bilåkande på serpentinvägar. Men det var det absolut värt.. WOW vilket ställe!! man tror man hamnat i himmelriket! :). Strosade runt där en stund. Tyvärr var det ju fler mål vi skulle på, annars hade man lätt kunnat tillbringa en hel dag där uppe.
Vi åkte vidare mot Karikari där man återigen trodde man var i himmelen:). Sandstränder med turkost vatten. Gick man i till midjan såg man sina fötter klart och tydligt i vattnet. Snacka om rent och fint vatten.:)) Njöt i fulla drag.. Därefter en snabb sväng till en strand som var 90 miles lång. Kanske inte så märkvärdigt, man fick se upp så det inte kom några bilar, då det var en strand som var ok köra bil på... i 100km/tim.. hmmm!!? :).. Tillbaka till Coopers beach och sängen. Blev en klöver sjua när vi kom hem.. Slocknade oerhört trötta glada och nöjda! :)..

12 December. Uppe med tuppen - som vanligt! Packade ihop och lämnade denna fantastiska plats för att återigen bege oss mot nya spännande mål.. Mot Nya Zeelands största träd. Kairu trädet. Vi gick in som i en djungel och wow vilket träd. Kan låta lite småtråkigt kanske, men shit vad häftigt det var! Åkte mot vårt nya övernattningsställe och på vägen däråt så fann vi återigen en helt fantastisk strand med detta turkosa vatten som vi inte kunde motstå, fick bli ett dopp där igen! :)).. Mamma körde bil idag också - shit vad bra hon var.. På vänster sida! :))

13 December. Vaknade som vanligt - mycket tidigt!! Packade bilen för att åka vidare mot denna resans sista mål. Vi åkte till ett mycket vackert ställe igen! Ett vattenfall som var en lugn och fin plats där vi bara hörde naturens alla läten och vattnet såklart! Häftigt igen.. Vilka ställen det finns på vår jord.. Underbart.. Sen bar det iväg hem mot Auckland. Blev en kvällspromenad och sen ner i källaren och spelade klöver sju! Somnade tidigt..

14 December. Vaknade av att pappa snarkade vid 4 tiden.. Timmie och Madde låg och försökte kasta saker på honom för att få tyst på honom. Men icke!! Sussade så gott!! :)) Bra!
Idag regnar det i Auckland och både mamma och pappa har ringt hem och pratat med Sverige! Fått lite info om vad som händer hemma.. Blir en lugn dag för att packa bilen, imorgon bär det iväg igen.. :))

Bilder med Familjen

Kategori: New Zealand..

Ja, nu har familjen äntligen kommit ner och här är det full rulle nu..
Vill ändå visa er vad vi har gjort sedan dom kom, så här kommer lite bilder.
Imorgon ska vi åka upp till Cape Reinga och kommer inte hem förän på måndag eftermiddag igen så kommer det kort på tisdag igen! Hoppas ni har det toppen bra hemma, hela familjen hälsar så gott!











EN DAG

Kategori: New Zealand..

Mamma, Papaa & Lillebror är nu på väg, fick ett text innann om att dom gick på flyget i London och jag misstänker att dom kan ha suttit ungefär 3-4timmar där nu och sover förhoppningsvis! :) Jag bara längar till den här tiden imorgon! Vet inte om jag kommer hoppa, skrika, gapa eller gråta. Hahaha! Det återstår att se..
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan göra mig klar för att åka upp på bbq hos Astrid, hennes sista dag i AKL, ska köra och lämna henne på flygplatsen imorgon, så ska dit två gånger!
Bäst att jag skyndar mig nu så jag inte kommer sent!
Puss & Kram på er alla där hemma i kylan!

NÄRA

Kategori: New Zealand..

Imorgon när jag vaknar så sitter familjen på flygplanet på väg hit, Heeeelt galet! Har varit på Miras jazz uppvisning nu, hon var så klart jätteduktig! Nu ska jag käka middag, köpa godis och sätta på en film! :)
Puss och hej..

FYRA

Kategori: New Zealand..

Torsdagen börjar lida mot sitt slut och helgen kommer med stormsteg. Mira är på jazz och Eliot hos en kompis, jag ska bädda rent i min säng och dammsuga rummet en sista gång innan familjen kommer! Om två dagar lyfter dom!!! Jag längtar så galet mycket nu ju, så nära och bara någratimmar men än så länge är dom på andra sidan jorden.. Jag och mamma pratade om att det är så konstigt för ibland känns det som om jag bara varit här en vecka eller kanske två veckor och sen känns det som om jag varit här i tusen år, det går inte förklara! Btw, det var ingen hemma som vill komma ner och jobba ett år som au pair, eller någon som känner någon som vill komma! Det är ju värsta chansen!