Madeleine Grand

Första April

Kategori: New Zealand..

Eftersom det är torsdag idag och torsdag är städdag men jag har redan städat, känner mig jätteduktig och tvätten är i tvättmaskinen, toppen! Okay, idag gäller det att vara vaksam, det är ju första april och vem vet vad som dyker upp bakom hörnet eller något. Någon kommer lura mig idag och jag kommer vara på min vakt vill jag lova, är helt säker på att Dag kommer komma på något lurigt när han kommer hem! :) Så se upp överallt, eller smid en egen plan, det ska är vad jag ska försöka göra nu..

Trötter.

Kategori: New Zealand..

Uscha, idag vill jag bara gå tillbaka till min säng, är jättetrött och det är kallt, även fast jag tror att solen är påväg att titta fram.. det är bara idag och imorgon kvar på denna arbetsveckan också, det ska bli sjukt skönt!

Trötter.

Kategori: New Zealand..

Uscha, idag vill jag bara gå tillbaka till min säng, är jättetrött och det är kallt, även fast jag tror att solen är påväg att titta fram.. det är bara idag och imorgon kvar på denna arbetsveckan också, det ska bli sjukt skönt!

Vad ska jag?

Kategori: New Zealand..

Hmm, nu så ska jag antingen gå ut på en kvällspromenad eller gå till sängen och kolla P.B, har lite beslutsångest faktiskt, hmmm...

Mt. Victoria

Kategori: New Zealand..

Hey, hey... idag har solen varit frammer hela dagen och då passade jag på att gå upp på mt vic. det är helt underbart där uppe, älskar det! Nu börjar det dra i hop sig för att hämta Miris och sen ska vi ner till by och köpa henne en klänning som hon ska ha på sig på discot imorgon! Måste bara berätta vilken sjukt god frossa jag har nu i vanilj youghurt med Helenes hemma gjorda müssli, det är oslagbart just nu, Yammie!

 

Hej svejs




Tisadg

Kategori: New Zealand..

Hmm, nu denna veckan är det bara 11 timmars skilnad mellan oss och på lördag kommer det bara vara 10 timmar, det är konstigt, ni har sommartid och vi vintertid! I helgen ska vi fira påsk också, det kommer bli bra! Men nu ska jag springa till gymmet och PUMPA!
Ciao!

Din hjälp, tack!

Kategori: New Zealand..

Okay, mina ideer på middagar börjar ta slut nu så snälla hjälp mig,
skiv in några recept så blir jag jätteglad,
det kan vara vilken rätt som helst, bara den inte är för avanserad att göra!

Party, party!

Kategori: New Zealand..


Igår blev det party med dessa tjejer.. och det blev ett ganska så rejält party också, var först på några hemma fester och sedan avslutade vi kvällen på A & M, vilket alltid verkar var ett säkert kort om man vill ha kul och många snyggingar.. OJoj..och jag hann till och med att ringa Sandra, hahaha, vilket samtal det var, kan inte sluta skratta åt det! Hoppas att Timmele Damlag, håller vad dom lovat och har en riktigt räkans rolig kväll/natt nu ovh sen vil jag höra allt om allt! Kommer inte göra så mycket mer idag, inte för att jag har gjort något men det beror också på hur jag mår idag, men det är bra dagar det också.
CU!

Hej Helgen!

Kategori: New Zealand..

Oj, vilken energi jag vaknade med idag då, helt underbart, men det kan bero på att det är fredag kanske, I LOVE IT!!
Idag blir det ett låååångt och håååårt träningspass på gymmet. i helgen kommer alla mina tankar vara hos fotbollslaget som åker på det årliga träningslägret vilket alltid blir så jäkla lyckat och galet roligt, hoppas verkligen ni kommer ta mycket kort och hålla mig uppdaterad och ha sjukt galet kul! Detta kan bli en mycket bra helg! Det är inte alls så roligt väder här är längre men hösten är mysig, väldigt växlande, regn och sol.. så passa på att njut av våren hemma!
Det blev tyvärr inga våfflor igår men en glass ist, lika gott det!
Ciao!

Våffeldagen!

Kategori: New Zealand..

God Morgon, god morgon, hör fåglarna sjunga... Vilken underbar morgon, solen skiner och det är bara toppen, har pratat med farmor för första gången sedan jag åkte med och hon blev så glad, :) Idag är det ingen vanlig dag heller för idag är det våffeldagen, mums! Ska se om jag kan hitta några våfflor nere i affären, eller har dom ens våfflor här, hahah, inte ve jag. Men hur gott ser det liksom inte ut, vill ha!


Men först ska jag städa, min vanliga torsdags syssla efter gymmet och sedan får vi se vad vi kan hitta på, om inte laga några våfflor till barnen i eftermiddag!
Godnatt, godnatt Sverige!

Springer iväg..

Kategori: New Zealand..

Hallå, vad händer med dagarna, dom bara springer förbi, tycker allt dom får ta och lugna ner sig lite, redan onsdag lunch och helgen är här redan känns det som, hahaa, knasigt!
Nu har jag redan varit nere på gymmet och precis kommit hem så jag ska hoppa in i duschen och sedan göra mig i ordning för att åka in till stora staden på lunch med Josse! Sen hem hämta Mira och se till barnen efter det har jag inget planerat, kan bli soffan med P.B inte helt omöjligt! :)
Sov gott Sverige!
Ciao!

Rise against - Hero of war

Kategori: New Zealand..

He said, “Son,
Have you see the world?
Well, what would you say
If I said that you could?
Just carry this gun and you’ll even get paid.”
I said, “That sounds pretty good.”

Black leather boots
Spit-shined so bright
They cut off my hair but it looked alright
We marched and we sang
We all became friends
As we learned how to fight

A hero of war
Yeah that’s what I’ll be
And when I come home
They’ll be damn proud of me
I’ll carry this flag
To the grave if I must
Because it’s flag that I love
And a flag that I trust

I kicked in the door
I yelled my commands
The children, they cried
But I got my man
We took him away
A bag over his face
From his family and his friends

They took off his clothes
They pissed in his hands
I told them to stop
But then I joined in
We beat him with guns
And batons not just once
But again and again

A hero of war
Yeah that’s what I’ll be
And when I come home
They’ll be damn proud of me
I’ll carry this flag
To the grave if I must
Because it’s flag that I love
And a flag that I trust

She walked through bullets and haze
I asked her to stop
I begged her to stay
But she pressed on
So I lifted my gun
And I fired away

The shells jumped through the smoke
And into the sand
That the blood now had soaked
She collapsed with a flag in her hand
A flag white as snow

A hero of war
Is that what the see
Just medals and scars
So damn proud of me
And I brought home that flag
Now it gathers dust
But it’s a flag that I love
It’s the only flag I trust

He said, “Son, have you seen the world? Well what would you say, if I said that you could?”

En månad..

Kategori: New Zealand..

Hej hej hej, igår var det en månad sedan jag kom hit, känns som om jag varit här i evigheter men ändå kom idag.. Kan inte förklara riktigt. Idag har jag varit duktig och varit på gymmet en snabbis och nu är jag så sjukt sugen på stuvadpasta och falukorv eller mamma scans köttbullar! Mumms, men får bli något annat. Ute är det bara konstigt väder, för när jag vaknade imorse var det jättefint väder och nu regnar det, hmm..



Här är Mira och de andra söta tjejerna som dansade i lördags!
Det gick galant för Mira, men visst är dom snygga!? :)



Jag har lärt mig göra femfläta också inte nog med att jag lärt mig sticka dom är riktigt händiga i denna familjen vill jag lova. Är riktigt stolt över att jag är så händig ändå, det visste jag inte innan jag kom hit.! Det var nämligen i fredags så satt Mira och gjorde femfläta och då kunde jag ju inte låta bli och testa och här är resultatet... MycketVälGodkänt fick jag som betyg, inte illa för att vara första gången tycker jag!

God Morgon Lördag!

Kategori: New Zealand..

GOD MORGON, herre gud vad jag har sovit gtt i natt! Vaknade klockan nio men gick inte upp förän elva, älskar att kunna ligga kvar och dra mig på morgonen! Det är underbart!
Idag ska jag gå upp på skolbassar typ i Miras skola, hon ska dansa idag också, hoppas det går bra för dom! SKa ta kort på dom så ska ni få se hur sjukt snygga dom är! Sen ska vi iväg på middag i kväll för att Mira har fyllt år!
Ha en bra.
Pusss

HELG.

Kategori: New Zealand..

Nu känns det redan som jag har helg, konstigt men jag har ju det så bra, jobbar ju inte på dagarna eller bara mellan 15-ca 18.30 och det är inte alls jobbigt så är jag laddad för ett boxningspass och sen hela helgen, kommer bli ljuvligt, bara njuta! Och om ni undrar så somnade barnen igår, JAG KAN! :)
Ciao.

Saga..

Kategori: New Zealand..

Mm, nu är det torsdag kväll och jag är ensam hemma med barnen för första gången och nu ska vi strax gå och lägga oss och läsa godnatt saga, OJ! Jag läsa, får se vad dom vill höra men gud så mysigt det ska bli, får hoppas på att jag inte somnar bara. Efter det ska jag sätta mig i soffan och kolla på P.B.. :)
Imorgon blir det gymmet, boxning står på schemat och sen får vädret bestamma resten av dagen!
Så God Natt Världen!
Pusss pusss

Städa eller stranden?

Kategori: New Zealand..

Awh, nu när jag väl började städa så går det ju riktigt bra, men hallå det ar ju klarblå himmel ute och stranden bara skriker på mig, det kanske regnar imorgon, men då kan jag inte heller känner för att städa.. awh, jag har beslutsångest.. hmm..

Hoppas hoppas..

Kategori: New Zealand..

Okej, som vissa inte forstod i det forra inlägget så saknar jag ju Alla mina vänner och släktingar, men lite andra saker OCKSÅ, Så hoppas jag fått fram rätt saker nu!
Idag är det knallblå himmel ute så ska bara ner till gymmet en timma idag sen hem dammsuga fort som sjutton, om jag inte gör det imorgon och sen ut och gotta mig i solen, Yammi.

Så här ser det ut ute idag, :D

Hoppas, hopppas det blir lika fint väder i helgen för då kan det bli en liten utflykt till en annan ö lite längre ut i havet som dom säger ska se ut som ett paradis så dit måste jag ju bara åka!

Vill gärna ha...

Kategori: New Zealand..

Hmm, nu har jag varit borta så pass länge att jag börjar sakna viss svensk mat/godis, pappa, mamma och farmors mat slår ju inget men finns vissa saker som jag gärna hade haft här, så som..
  • Grillkrydda
  • Falukorv
  • Dumle
  • Ostbågar
  • Räkost
  • Felix ketchup
Bara onyttiga och konstiga saker så klart, men så är det, jag får bara gilla det. Varken jag vill eller inte men dom har inte dom sakerna här, hahaa! Ska drömma om allt detta i natt, så får vi hoppas att suget är borta imorgon, :)

DUMLE!!

 

Solen är tillbaka

Kategori: New Zealand..

God morgon, idag skiner solen antligen igen, det har varit ganska grått och mulet igår och i måndags men nu ar den tillbaka, men det kanns ju iaf att det går mot vinter nu.. knasigt att det ar så annorlunda mot hemma.. kan inte forstå det till 100 men men..
När jag gick med i mitt gym och skaffade kortet så får man en personlig tränare "på köpet" och hur bra är inte det? Så idag ska jag få mitt schema så det lar bli kul!
Sitter nu och pratar med min Sandra på skype och hon har precis berättat en hemlis, kul, kul!! :) Så mysigt..



Hoppas ni får en bra dag/natt. Puss & Kram


Baka liten kaka..

Kategori: New Zealand..

Igår kom Mira hem och sa att hon skulle baka kaka tills imorgon (idag) ingen blev väl gladare än jag som älskar att baka, så  vi satte igång.. Mm, så gott det luktade.. men vi skulle ju inte få smaka på den så vi gick bara och luktade och det luktade bara godare och godare.
Sen när den var klar satte vi ner den i lilla lådan som den skulle bäras i bort till skolan utan att vi skulle få testa den MEN sen kom mamma Helene hem och sa att den inte skulle vara klar innan fredag, så det vara bara för oss att öppna lådan och äta upp den, awh den var såååå GOD! Så kan det bli! :)



Den goda kakan är klar!!

GYMMET.

Kategori: New Zealand..

Nu jäklar ska jag köra igång med träningen ska ner till gymmet och boxas och spinning så passa er!
Over and out!

Trafikpoliser.

Kategori: New Zealand..

God morgon, nu har jag precis följt Mira till skolan för första gången.. vid alla övergångsställen stod två 6-åringar med en vuxen och stannade bilarna för att vi skullek kunna gå över säkert och jag mötte även en tjej som förmodligen hade varit och hämtat ett gäng barn någonstanns och som ser till att barnen kommer i skäkerhet till skolan, BRA, tycker jag!
Vet inte om jag har berattat detta men när man ar och handlar på typ ICA här så finns det vid varje kassa en packare och man får absolut INTE packa ner sin varor sjalv och ute på parkringen finns det killar som hämtar kundvagnarna, det är klart mycket bättre service här än hemma i Sverige!
Nu pratar jag med mammaskype och det är så mysigt och fixar lite saker som jag ska få ner.. Tack den som uppfann skype, vad skulle jagg göra utan skype på andra sidan jordklotet!? :)
Min mamma älskar fizzzysar!


Idag har jag massa saker som ska fixa och donas med, ska först och främst gå ner till gymmet och köra igång nu och sen lite små ärenden!
Puss hej

Helgen..

Kategori: New Zealand..

Jaha, då var det forstår inte hur fort veckorna går egentligen, och det ar mandag, fredag och sondag, så var den veckan forbi..
Igår var jag ivag och klattrade, det var riktigt roligt, men det kanns i armarna idag, hahaa. Har ju inte tranat på en månad nu sa vore ju konstigt om det inte kandes men ska ta tag i mitt tranande i veckan, gå ner till gymmet och fixa detta, skriva in mig på box och spinning, nu jaklar!!
Vilken kvall det blev igår då, skulle bara åka in till Josfine i stan ta några glas vin och kaka pizza, men det hela slutade men att vi drack lite mycket vin och gick ut och kom inte i sang foran vid 5am så ar valdigt trott nu och sliten men jakligt kul var det..
Nu ska jag kolla om jag inte har lite godis hemma och lagga mig i sangen coh satta på en bra film, eller kanske mojligen P.B.

Bye bye..


I             

P.B

Kategori: New Zealand..

Hallå, idag ar det inget fint vader, vilket leder till att jag har stadat nu och ska krypa ner i soffan och kolla Prison Break, jag har blivit helt beroende nu! Fattar inte vad som hant, hahaa..
Imorses dejtade jag med Sandra, Anna och Mia, bjod over mig på kvallsmat hos dom och det var riktigt mysigt!
Nej men nu skriker soffan efter mig så bast att jag skyndar mig...
O.A.O

Regn eller Sol ?

Kategori: New Zealand..



Hey, God morgon, God kväll, eller vad du vill! :)
Idag stod det regn på vädret, men det är klarblå himmel så funderar på om dom kanske hade fel idag, så min duktiga dag får nog bli imorgon för då stod det också att det skulle regna... och då får man ju lov till att vara inne och kolla på prison break! Måste gå ner till affären och handla lite smått till middagen, sen får vi se om regnet kommer eller om jag kan vara ute..
Var ju och kollade på Alice i underlandet igår och det var helt okej men väldigt rolig! ;)
Igår var det toppen väder här, så sjukt varmt och då passade jag på att vara i skuggan på stranden, gick inte att ligga i solen liksom, ts!

Hej Då!

Bio!

Kategori: New Zealand..

Idag ar det varmt, tro mig, klarade inte av att vara ute mer nu, så ska hoppa in i duschen och kyla av mig.. Ikvall ska jag gå och se Alice i underlandet i 3D på bio, det hoppas jag verkligen blir bra!
Sedan har jag ett litet fodelsedagsbarn har också som fyller 9år, hon har blivit stora tjejen nu! :)

VARM & SOLIG KRAM..

Mitt namn är Madeleine!

Kategori: New Zealand..

Hur svårt kan det vara att säga Madeleine eller Madde?
Här verkar det skit svårt i alla fall, för här får jag heta Mäddie, SUPERDUPERBRA, HAha!

Oljud i huset!

Kategori: New Zealand..



Idag har jag på mig denna, for den fick jag av Malin och Ida nar de kom hem från Thailand så idag får dom folja med mig ut på nya aventyr, så ska vi ha ku! hoppas ni gillar det!
Idag har styrakn av slipare, målare och allt vad dom nu gor okat, så det ar bara for mig att bege mig ut, for man kan verkligen inte vara inne i dett oljud!
Medans jag ar hemma så ar det radio på så sjunga lite till det också, då hor jag inget, hahaa. dom tror nog att jag ar galen, men jag orkar inte lyssna på dom!
Bye bye.


Dumma oväsen!

Kategori: New Zealand..

God morgon mitt kara du, har sitter jag på andra sidan jorden och skriver men andå kanns det som om ni alla ar så nara, kan inte riktigt forstå detta.. Jag har skruvat upp musiken på hogsta volym bara for att det ar två killar utan for och slipar JAKLAR och jag blir helt tokig plus att detta ska hålla på i en månad, kommer bli TOKiG! Tur att det finns en strand som man kan gå och lagga sig på och bara lyssna på vågorna och koppla av.. mm, kanske inte kan klaga andå, men dom kunde ju skicka några snygga killar så hade jag ju inte kunnat klaga så mycket men nu kan jag klaga hur mycket jag vill!! hehee..

Over and out! :)


Min underbara strand..

Titta och njut..

Kategori: New Zealand..

Hej hej, hoppas allt ar bra hemma, har kommer några kort från nya zeeland, ska ut på skattjakt nu så får skriva mer sen..










Den 4 Mars 2010.

Kategori: New Zealand..

Herre gud, dagarna bara springer ivag, imorgon ar det redan fredag, hallå vad hande med resten av veckan? Jajajaa, imorogn ska jag faktiskt in till stan och fika med en tjej som heter Josefine och det ska bli riktigt kul, om jag klarar ferry over bara, men det ska nog gå bra. och i helgen ska jag verkligen forsoka hitta den dar forbaskade sladden till kameran också så jag kan få upp några kort! :)  Plus att idag ar ingen vanlig dag utan idag ar det min Sandras fodelsedag också, GRATTIS SANDRA!!
Sen får vi se vad som hander mer i helgen, :)
Sov så gott Sverige! Pussss

Bilkorning på fel sida..

Kategori: New Zealand..

Okej, tank dig at du har RATTEN på FEL SIDA nar du ska kora plus att det ar VANSTERTRAFIK!!!! Alla spakar på fel sida med mera, men pedalerna ar ju så klart dom samma, TACK OCH LOV!!
Men iaf, jag har nu varit ute och kort så har, helt fel i min hjarna, men det gick ganska bra men var mycket klurigt och finurligt! Hahaaa, ville bara saga det till alla som ar på vagarna runt om mig nu, SE UPP och AKTA ER!!
Bye!


Tisdag.

Kategori: New Zealand..

God Morgon!
Idag blir det en lugn dag, med tvattning och lite sma fix.. Plus att jag ska gora massa kottbullar till Eliot..
Dom har pratat om aska och regn har idag sa kan bli en riktigt film och pyssel dag..
Sandra larde mig ett nytt ord idag ocksa men kommer inte ihag vad det var, men ett bra ord, hahaha, ska kolla upp det och informerar er om detta. Men nu ska jag ga ner till stan och kopa lite sma saker! :)
Stor Kram.

Fin fint!

Kategori: New Zealand..

Herre Gud vad varmt det ar ute, solen lyser fran himlen och inte ett enda moln i syn, var tvungen att ga in och svalka av mig lite! :) Passade pa att ta en macka men snart blir det ut och steka lite till, innan Mira ska hamtas och Eliot kommer hem och da ar det full rulle igen! :)
GRATTIS IGEN MIN FAVORIT MIIIIIA!
Hors snart igen..