Madeleine Grand

AUPAIR SÖKES!

Kategori: New Zealand..

Nu är det dags igen, fast denna gången är det min familj som leatar efter en ny aupair så någon som är sugen eller har frågor, kontakta mig så hjälper jag mer än gärna till!

Kort information: Start i början av feb (ev mars), måste ha körkort och kunna ta ansvar för matlagning 5 dagar/v. Vi letar efter en kul, ansvarsfull, påhittig och glad tjej. Våra barn är nu 12 och 9 år, så det är ett ganska enkelt jobb!
Vi bor i Devonport, New Zealand!

VILAR UPP MIG..

Kategori: New Zealand..

Idag och imorgon har jag två lata/lugna dagar, ska bara ta det lilla lugna, sen fredag, lördag, söndag och måndag kommer jag ha fullt upp!
FREDAG - Kimax, Lunch, Vaxa benen, Gymnastik och Fest på kvällen.
LÖRDAG - Bakis slö och sov morgon, Hämta bilen, Kolla på Miras jazz uppvisning och bbq på kvällen.
SÖNDAG - Göra iordning mitt rum för familjen, avskeds fest/middag hos Astrid
MÅNDAG - Lämna Astrid på flygplatsen, vara super nervös hos Maddy och sedan tilbaka och hämta upp familjen.
Ja, ni kan ju se själva hur det ser ut, men kul kommer vi ha! Såg att det var galet länge sedan det kom upp kort så får nog se till att ta massa kort i helgen och lägga upp.

Jag har börjat lite lätt att kolla efter jobb också, så om ni vet något som skulle passa mig, hör av dig! Jag kommer hem och kan börja i början av Mars 2011.

Puss o Hej så länge!

DAGAR

Kategori: New Zealand..

Det är mycket som händer och sker nu, bäst att hålla koll på dagar och datum nu...

  • 6 dagar kvar till familjen kommer...
  • 8 dagar till lillebror fyller 18år...
  • 24 dagar kvar till Jul Afton...
  • 31 dagar kvar av 2010...
  • 45 dagar kvar till jag åker till Queenstown...
  • 64 dagar kvar till min Mamma fyller år...
  • 69 dagar kvar till jag fyller år...
  • 75 dagar kvar till jag är hemma i Sverige igen...

MÅNDAG.

Kategori: New Zealand..

Solen skiner från den blåa himlen och det är redan varmt och gottigt! Jag ska ner och spinna och sen till beachen och bättra på brännan innan familjen kommer. hihi.
Skönt att höra Sverige har massa snö och att vi har sol och värme!
Puss puss

UNDERBART

Kategori: New Zealand..

Shit vad allt är underbart nu, 9 dagar och familjen är här, solen skiner och det är lagom varmt både i luften och havet. I torsdags var Helene, Eliot och Mira hemma och var sjuka så jag försökte hålla mig ute så mycket jag kunde. Och lika så var det igår, så jag fick sovmorgon till 9.00 sen var det dags att boxas kl 9.30, hem och duscha sen luncha i takapuna och sedan beachen och på kvällen träffade jag jessica och lisa uppe på mt vic och såg sol ned gången, så sjukt fint! Idag sooov jag ganska länge också till 10.30 sen gick jag upp käkade lite frukost och har nu precis kommit hem från beachen, helt ljuvligt. Det är liksom inte ens kallt i havet! Jag håller på att längta ihjäl mig efter min familj också! :)Men snart så, inte nu på måndag men nästa måndag ska jag hämta dom på flygplatsen! Weeeeii.

Ska ut och gå en sväng i solen nu och sedan får vi se vad som händer ikväll!!
Puss puss

ÄNTLIGEN

Kategori: New Zealand..

Ja, i dag när jag kom upp så hade jultomten redan varit här med min mobil och gissa vem som blev överlycklig om inte meee!! Det gjorde liksom min dag.
Efter det fick jag veta att Helene, Eliot och Mira var sjuka allihopa, jätteförkylda men eftersom Helene var hemma så fick jag göra vad jag ville så då bestämde jag mig för att åka med Dag in till stan kl 8 satt vi i bilen och kl 9 släppte han av mig i stan, ja det var en jäkla traffik in till stan, fy farao!! I stan fixade jag mitt sim kort så jag kunde börja använda min mobil och aktiverade den sedan gick jag till quantans för min resa hade blivit ändrad så nu är det också klart, åker här ifrån 3hs tidigare än tidigare så kommer hem samma dag och allt!
Nu har jag kommit hem från ett u-bound pass, skit kul, om vi inte har det i Sverige måste vi fixa det och kimax, jag vill ta med det hem till Sverige, galet kul, så nu väntar duschen och så får vi se hur dagen ser ut imorgon om vi har några barn hemma eller om det blir gymnastik ändå?
I morgon har jag jäte mysig plan med Jessica och Lisa... men det får ni mer info om i helgen eller imorgon vi får se när jag har tid! :D

Pusspusspsuss

ENERGI SÅ DET RÄCKER ÅT ALLA

Kategori: New Zealand..

Hej hopp, ja i dag har jag energi så det räcker till vill jag lova..
Har varit nere på gymmet, städat huset, lagat lunch, handlat och nu är müsslin i ugnen så nu tycker jag allt att jag är värd en lite paus innan barnen kommer hem!
Har äntligen spotify på dator igen! Så nu rullar lite jul låtar så vi kan få lite christmas feeling i sommar värmen. Det är så fel så jag vet inte riktigt om jag kommer förstå att att det är julafton här! Kanske ska skriva en liten lista till mor och far om vad som kan vara bra att ha med sig...

Här är våran jul tomte!

Picture of Santa Claus Statue Whitcoulls Book Store

22 NOVEMBER

Kategori: New Zealand..

Hmm, har ingen lust alls att spinna idag så stannar hemma och skypar lite tänkte jag, väntar på paket också så kan ju inte gå då..  Kanske tar en sväng ner lite senare men nu känner jag inte alls för det och då är det ju inte så kul!
Igår var jag Annika och Astrid och åkte inlines, sjukt kul men hade jag fått välja hade jag åkt skridskor ist! Men det får vi ta en annan gång eller när jag kommer hem kanske!

Textade min mamma igår och hon har fortfarande inte svarat, det är inte okay!! Tur att jag har så bra tålamod och inte blir arg.. ;)

Min Mia har fått lägenhet i jkpg så nu vet jag precis vart jag kan hänga när jag kommer hem, nära och bra till kinnarps arena liksom!

Om jag ska ta och baka lite müssli idag kanske när jag inte har så mycekt annat planerat!.

Måste ju påminna er om att idag om exakt två veckor och 6h ska jag åka och hämta upp a la familja på flygplatsen! Det är mer än helt galet! Jag längtar så jag håller på att spricka nu ju! hihiii.

Nu ska jag sluta skriva och börja tjata med Sverige ist! Ha en underbar vecka!
PUSS

KORT & GOTT

Kategori: New Zealand..

Kladdkakan i ugnen, Dag & Helene har åkt iväg på bröllop, Mira har kompis över och Eliot är hos en kompis.. Vi ska laga pizza till middag och Mira och hennes kompis ska välja film sedan ska vi mysa oss ner i soffan!

Igår skulle vi gått ut men jag fick världens migrän anfall så blev sängen för mig. Jag tror det beror på vädret, det är så sjukt galet kvavt här och en luft fuktighet på 1000, känns det som, du kan inte göra något utan att du blir svettig! Vill bara att åkskan ska braka loss så den jobbiga luften försvinner, eller iaf regna! Får hoppas att det kommer i natt nuar vi sover. Måste ju erkänna att jag är lite rädd för åskan även om jag önskar att det skulle åska nu! :)

Puss puss <3

DELFINER & VALAR

Kategori: New Zealand..

Här sitter hela familjen Young/Dehmer och väntar på båten som skulle ta oss ut på havet mot delfiner och valar..




Delfin

Val, inte för att man kan se något utom 'puffen'

LISTA

Kategori: New Zealand..

Idag har jag en lista på vd jag sak göra! Inte för att det är så jobbiga saker men måste ju komma ihåg allt! Solen skiner ute så då kan jag inte klaga på något! :D

  1. Gymma
  2. Handla
  3. Vänta på paket
  4. Dammsuga
  5. Beachen
  6. Laga mat

TJÖTA!

Kategori: New Zealand..

Hallå hemma i kyla och snö, har måste jag faktiskt få klaga lie på att det är på tok för varmt, aaa jag vet jag är lite knasig, men det värsta är att det är inte ens sommar här på riktigt än.. ojojoooj, hur komemr jag överleva!? -Beachen kanske.. ;)

I söndags var vi ute på val och delfin safari och det var helt galet vad delfiner vi såg, mitt favorit djur för övrigt! Jag var helt överlycklig och sedan fick vi se flera valar men bara på långt håll, men ändå, sedan läser man nyhtererna här att vi har späckhuggare i den lilla viken vart jag brukar bada, oooooopsi.. men vore mycket coolt att få se dom också men inte på nära håll!

Nu kommer Maddy snart över och vi ska upp och fota på mt victoria och njuta av solnedgången, ska bara laga lite käk först och vänta på att Dag eller Helene ska komma hem!

Nu är det MINDRE än tre veckor och min familj är här, jag är pirrig nu! aaaaaaah, men det ska bli galet kul!
Jag har beställt en iphone nu också så bara väntar och väntar.. På fredag är det sista gången vårat lilla gäng (Jag, Maddy, Annika och Astrid) kan gå ut tillsammans, för sen åker någon bort, någon jobbar helg osv.. Så då sla vio verkligen släppa loss rejält vill jag lova! :D

Nyklippt och riktigt nöjd är jag idag också! Hon tunnade bara ur håret och toppade, toppen!
Nej nu kan jag inte sitta inne mer, skulle bara gå in och svalka mig men jag blir alltid fast här ju!! Dumma dator!
SOLIG och VARM puss från Nya Zeeland

Samsung ultra touch -till salu!

Kategori: New Zealand..

Jag har en Samsung ultra touch till salu, har haft den i cirka två år var av att ajg inte använt den sista året pga att jag varit här i Nya Zeeland! Den fungerar kanon bra förutom att hörlurarna är trasiga annars är den super duper fin! Är du sugen eller vet någon som är sugen maila mig på [email protected] så kan jag berätta mer! Den skulle kosta ca 2500-3000 SEK

FREDAG.

Kategori: New Zealand..

Idag är det fredag och vilket innebär:
  1. Kimax
  2. Pannkakor till lunch
  3. Vaxa benen
  4. Gymnastik
  5. Mys
Helt underbart, och på tisdag ska jag klippa håret , helt livrädd hur det ska sluta dock! Sen har jag fixat allt innan familjen kommer bara längtar mer och mer för varje dag men det är ju så nära nu så det är helt galet! :D
Puss

HAVET

Kategori: New Zealand..

Hmm, ibland är det faktiskt ganska så skönt att det är molningt och inte klarblå himmel så man kan få lov att vara innen utan att få dåligt samvete, som idag! Så ska städa, städa, tvätta, skriva ut bilder, tvätta och fixa! Hoppas bara solen tittar fram lite!

Så här bra brukar jag ha det nästan varje dag nu! Igår var det till och med så varmt att jag inte kunde vara i solen, kan också berott på att jag hade för mycket kläder på mig men varmt som tusan var det!
Nepp, nu måste jag sätta igång innan solen kanske dyker upp! :)



SOLIG OCH VARM PUSS FRÅN NEW ZEALAND

SNÖ

Kategori: New Zealand..

Det är så kul att komma in på morgonen och läsa alla status uppdateringar, idag kan man verkligen säga att 90% skrivit om snön som har kommit hemma! Om det är något stort som hänt kan man lätt se det direktstatus uppdateringarna på facebook! Jag är dock väldigt glad över att jag inte är hemma i kylan utan här i värmen. På söndag ska vi åka på Val och Delfin safari och det ska bli helt galet kul längtar massor!

I natt sov Maddy här och vi räknade ut att vi har fyra veckor tillsammans sedan åker hon hem till Tysklandet igen och familjen är här och så vidare o vidare.. Jag kan fortfarande inte fatta att tiden går så mycket fortare här, det är helt sjukt! Förlåt att jag älter samma saker hela tiden men det är så galet här, det är massa saker som är åt andra hållet till exempel..
  1. dom varma vindarna kommer från nord,
  2. vattnet rinner åt fel håll,
  3. Det är natt här när det är dag hemma och mycket mycket annat..
PUSS

SOMMAR.

Kategori: New Zealand..

Idag när jag drog bort gardinerna från mitt fönster strålade solen från klarblå himmel så nu först blir det spinning sen beachen och efter det, hem ta hand om barnen och sedan laga lite middag och efter det så blir det boxning!
Jag har haft ont i från käken upp till örat i snart en vecka och nu tror Helene att det kan vara öroninflammation, men det är väl inte så farligt!?
I lördags var jag, Astrid, Isabelle och Fredrike och kollade ruuuuuugby! Shit vad kul det är, det var Kiwi vs Kangarooos och vi åkte på storstryk! :/

PUSS PUSS

FÖRVIRRAD

Kategori: New Zealand..

Igår när vi kom hem från gymnastiken så gjorde jag pizza och barnen dukade framför tven. Pizza framför tven med barnen vilket fredags mys va! Efter pizzan gick jag från soffan till toaletten och sedna ner till mitt rum och somnade redan vid 9-toden! Jag var helt död, vet inte om jag håller på att bli förkyld eller om det är allergin som sätter fart nu igen, ont i bihålorna har jag iaf.
Kan inte riktigt förstå att det uar FYRA veckor kvar tills min familj är här och om lite mer än TRE månader är jag hemma i Sverige igen, vart tar tiden vägen egentligen?

Visste ni att de nattliga drömmarna berättar oftast för oss det som vi inte är fullt medvetna om, eller inte vill kännas till när vi är vakna. Jag har drömt så konstigt se senaste nätterna, jag håller på att flyttar runt överallt hemma i Sverige och jag förstår inte riktigt varför och när jag vaknar är jag ännu mer förvirrad över vart jag är någonstans! Drömmar är bra knasiga! Gick bara in en snabbis på tyda drömmar och "flytta" innebär - Du är osäker på en som står dig nära. Så sant som det är sagt, i bland blir jag rädd när jag läser sådant huar och verkligen inser att det stämmer så galet bra!

Nu ska snart jag och Astrid åka ner till gymmet och vara duktiga efter det blir det att sitta på fiket hela dagen tror jag, eller om vädret blir lite bättre kan vi ju gå till beachen och gotta oss. Morgon dagen ser mycket fin ut och planerna lyder lite löst att vi ska bege oss ut mot Waheke, en lite ö som tydligen ska vara held gudomligt vacker men som sagt vi får se vad vi har för väder imorgon!
Ha en trevlig helg alla!
Puss puss från New Zealand

SYDNEY I BILDER.

Kategori: New Zealand..

















ÄNTLIGEN

Kategori: New Zealand..

Igår hände det, min drömman var tillbaka på kimax och ingen var gladare än jag som sprang hem med ett leende på läpparna och sov hela natten med ett leende på läpparna, han gjorde min vecka! Tack Matthew! :)
Har hjälpa mamma och pappa att välja platser i planet så dom får sitta bredvid varandra på vägen hit!
Nu blir det promenad ute i den stekande solen! Puss och hej!