Madeleine Grand

Dagen före dagen före dopparedagen

Kategori: Min vardag i Sverige

Mina bord är äntligen klara. Är super nöjd. Nu ska jag bara få tag på två stolar, vet redan vilka jag vill ha så ska åka och shoppa dom i mellandagarna tänkte jag, stålstolar blir det, en i svart och en i silver.

Imorgon är det dagen före dopparedgen, uppesittarkväll och julmys! Har dock inga julkänslaor alls än men får hoppas det kommer imorgon och det får gärna snöa lite imorgon också, då skulle jag bli super nöjd.
Nu ska jag gå till sängs så att jag är utvilad och laddad för en arbetsdag imorgon innan lite ledighet. 

 
 


Bak och kak helg!

Kategori: Min vardag i Sverige

Oj vilken bak och kak helg jag har haft. Igår kom Milzor över så bakade vi julbröd, det gjorde vi förra året också fast i år hade vi lärt oss från våra misstag förra året och allt gick mycket smidigare och lättare. Efteråt hann jag till och med slå in julklapparna. Var en snäll tjej som var med David och köpte hans sista julklappar igår när alla andra i hela Borås också gjorde det.
I fredags blev det kladdkaka till efterrätt, och den står här än, får nog äta upp den idag, annars kommer jag bara gå och små äta lite hela tiden... 

Nu kom vi precis hem från pappa. Där har vi målat en sista gång på borden. Så om planen blir som planerat ska David åka och hämta det lilla bordet imorgon och skruva på hjulen tills jag kommer hem, så kommer vi att ha ett nytt nattduksbord till jul. :) det stora bordet kan kanske eventuellt behövas måla en gång till, får se imorgon. Om inte så är det klart för att skruvas på hjul och ta hem också! :) 

Nu ska jag bege mig ut på en promenad och sedan dyka ner i soffan och kolla på film. Nästa vecka är det två arbetsdagar, känns konstigt men skönt. 



Happy day!

Kategori: Min vardag i Sverige

Idag är ingen vanlig dag idag är den bästa dagen på hela veckan om jag får välja. Man har det bästa framför sig och nu är det snart julafton också, om någon har missat det? ;) 

Idag efter jobbet sparkade Emma med mig ut på en promenad och Jesus vad skönt det var. 8km blev det och nu känner jag mig ganska nöjd! :) blir att åka och köpa lite kvällsmat och mysa ner mig i soffan, kanske ska baka något också!

Igår och idag he vi har lite julavslutning om man kan kalla det så på jobbet. Fick en god påse med gott och blandat mat. Sedan drog jag en biobiljett vinst idag, super bra att ha i mellandagarna om man får tråkigt. 
Nu kurrar magen, dags att åka och köpa mat! 
Puss och kram 


En vecka kvar till julafton

Kategori: Min vardag i Sverige

Igår sa jag att jag skulle lägga mig och läsa och bara ta det lugnt, så blev det inte. Sötaste lilla farmor ringde och pratade, pratade och vipps så hade en timma gått. Hon skällde lite på mig och tyckte att det var på tiden att jag tog mig ut till älmestad, hon lockade med mina favorit kakor, sötisen. :)

Nu kom jag precis hem från fotbollsträningen och sitter i soffan. Funderar på hur jag ska lägga upp ett sundare och nyttigare liv utan att det bli allt för tråkigt. Man måste vila och man måste äta gott men inte för mycket eller för lite, vi lever ju trots allt i landet lagom. 
På måndag vänder det och vi går mot ljusare tider igen, vilket känns helt fantastiskt skönt man saknar solen och ljuset en hel del nu, det känns i kroppen.

Jag satt och kollade på lite resor innan och har fastnat för Grekland men vet bara inte vilken av alla öarna man ska välja. Det ska vara fint, sandstrand, fint hav och lite lagom livat, vart är bäst då? Tips tack!


 


Sista klicket

Kategori: Min vardag i Sverige

Klick så var sista julklappen beställd. Visst är det mysigt att strosa runt i butiker och shoppa men hur bekvämt och smidigt är det inte att göra det i pyjamas från soffan, me gusta. Skönt att allt är klart , det sa jag för ett tag sedan också men nu hittade jag en liten sak bara som kan vara rolig att ge bort, så nu (om inget annat roligt dyker upp) är jag klar på riktigt. Själv hoppas jag på att tomten kommer med ett par riktigt fina innetofflor, ett aktivitetsarmband och/eller en bakassistent då skulle jag bli väldigt glad.
 
Igår var det början på en ny vecka och den började bara med problem och krångel men under dagen som gick löste sig allt knasigt och vipps så hade vi fått en urtjusig gran i köket på jobbet och inte nog med det det kom en leverans med tårta och inte vilken tårta som helst utan prinsesstårta, min favorit. De flesta leverantörer är så snälla under jul och bjuder på massa god saker. Så summan av kardemumman blev: en väldigt bra måndag trots allt. Tänk ibland vad små saker kan göra.
 
Idag har jag gjort mina godaste köttbullar någonsin och såsen blev om inte ännu godar, gräddsås såklart.
Då jag är ensam hemma tänkte jag passa på att krypa ner under täcket och läsa lite, fortsätta veckan som helgen, lugnt och skönt, ingen stress inför jul.

 
 

Spa-weekend

Kategori: Min vardag i Sverige

Hej hej,

Då var det ännu några dagar som gått. I fredags efter jobbet blev det lite mys hemma i soffan innan vi fick ett ryck och åkte ut till pappa och målade det lilla bordet, slipade även det stora. Det var typ världens sämsta och värsta väglag att köra i. Hade jag på helljus så jag bara massa snö som attackerade rutan, och med halvljus såg jag iaf en meter fram i spåren. Resan som vanligtvis tar ungefär 30 min tog oss 60 min... Men vi hade ingen brådska så det var ingen fara. 
I lördags åkte jag och mamma till Varberg för att. Först gå på torget och stan och shoppa lite. När vi var nöjda med shoppingen begav vi oss till kurhotellet där vi hade bokat en natt. Vi bara badade, bubblade och bastade, åt och drack gott. Ett väldigt mysigt hotell, förutom att rummen borde få så ett lyft tycker jag. Annars var maten, servicen, baden och allt toppen. Så skönt att få komma iväg och bara få vara. Får bli att börja kika efter ett nytt ställe att test, någon som har något bra förslag?

Natti natti. ;) 
 
 

 


Födelsedagsbarn

Kategori: Min vardag i Sverige

I måndags var ingen vanlig dag utan lillebrors födelsedag, till och med den minsta blir stor... Vilket även betyder att jag blir äldre, hmm.. 

Blev en snabb dejt då jag och David var och kollade på hus och Timmie sedan skulle iväg på träning. Hur svårt är det att hitta det rätta huset? Jag väntar på att magen ska säga ja. Har ni några förslag på vad och vart som så är vi intresserade. 
Även i tisdags hade vi ett födelsedagsbarn, Anna på jobbet fyllde år och bjöd på super söta och mycket goda klubbor. 

Idag är också dagen då första snön kom. Super mysigt när man tittar ut och det är vitt. Hoppas på att det blir lite kallare ute och att det snöar lite till. Längtar tills man kan åka skridskor och grilla korv ute! Om två veckor är det julafton. Skönt att allt är klart.
Nu ska jag åka på fotbollsträning. Ha det! 


B.R.I.K

Kategori: Min vardag i Sverige

Hjälp vad tiden bara springer förbi. 
Julfesten i torsdags med jobbet var super rolig, 👌 Det var lek, dans, god mat och mycket skratt. Jag tycker att det är väldigt roligt att få umgås med sina kolegor utanför jobbet. 
 

 
Helgen som var, var det full rulle i förutom i fredags kväll då jag var i säng innan 22 pågrund av torsdagens bravader. På lördagen vaknade vi tidigt och var utvilade, pigga och taggade för cup. Vi vann gruppen men åkte sedan ut i kvartsfinalen. Efter cupen var det bara att åka hem och svira om till partyblåsan igen och ladda för bowling med laget.🎳 
Då det blev en hel del vin i torsdags och även sömnbrist gjorde att jag var ganska städad på kvällen och som tack för det mådde jag bra i söndags. Sov dock bort hela dagen men det var det värt, klockan 11.30 vaknade vi. 
Jag har äntligen fått tag i en kabeltrumma så vi åkte ut till pappa där vi slipade och oljade bordet. Nu ska jag bara ta mig ut en dag och måla det och få på ett par rullben så ska det snart bli ett fin fint nattduksbord. Jag har även en större som ett projekt, den ska bli ett köksbord men då den stått ute så måste den bli riktigt torr först. Jag avslutade sedan helgen med fotbollsträning och somnade så gott så och det ska jag även göra nu också. Natti Natti.
 

BRIK hänger i duschen... 🚿

Sunshine

Kategori: Min vardag i Sverige

Vilken skön dag, vädret gillar jag också. Det är kallt och man får pälsa på sig massa och allt är så himla mysigt den årstiden. Idag har det varit fullt upp, först jobb sen hem och laga lite god mat för att sedan åka och träna lite fotboll och nu sängen (chefen säger ibland att jag är som hans tre-åring och det verkar ju stämma, ligger i säng innan 22.00).
Har en del roligheter som snurrar runt i huvudet också som ni kommer få se framöver. 
Imorgon är det julfest på jobbet, får hoppas att alla är taggade för detta. Misstänker att morgondagen kommer gå super fort och att fredagen kommer att kännas väldigt lång... 
Ha det!



What a day

Kategori: Min vardag i Sverige

Då så var även tisdagens arbetspass över. Det går så fort, vart tar tiden vägen? Idag blir det en lugn kväll hemma då det är full rulle resten av veckan. Julbord med jobbet, cup osv. 
Ska se om jag inte kan hitta de sista julklapparna också så man kan släppa det och bara njuta resten av december. Nu blir det lite matlagning och hänga upp en maskin tvätt innan det blir soffan resten av kvällen.


Idag var/är en bra dag, därför bjuder jag på en bild. 

1:a Advent

Kategori: Min vardag i Sverige

Hej, 
hur mysigt är det inte med första advent och julen. Jag gillar det massor! 
I lördags var jag David och Emma på Ikea, där fanns världen sötast julgran, jag köpte en. Nu står den pyntad i vardagsrumnnet så söt. Även igår blev det en väldigt spontan och snabb tur till GeKås, även där blev det ett och annat julpynt. 
Idag har jag varit hos frisören men resultatet kommer eventuellt en bild på imorgon. 
Puss och hej från mig!