RECEPT
Kategori: New Zealand..
här är några exempel.. Snabbt, Lätt & Mycket Gott!
Pasta med svamp och lökröra!
Ingredienser 4pers
- 280 g pasta
- 2 gula lökar
- 400 g champinjoner
- 1 förpackning (500 g) krossade tomater smaksatt med basilika
- 1 dl lättcrème fraiche
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
Gör så här
1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.2. Skala och skiva löken. Skölj, ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar.
3. Fräs lök och champinjoner i olja tills all vätska kokat in. Häll på de krossade tomaterna och rör i crème fraichen. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 10 min. Låt pastan rinna av.
Servera den nykokta pastan med röran, färskriven parmesanost, bröd och strimlad sallad.
Idas Wok
Ingredienser 4pers
- 4 kycklingfileer
- 1/2 dl solrosfrön
- 1/2 dl kokosflingor
- 1 broccoli (ca 250 g)
- 1/2 blomkålshuvud (ca 350 g)
- 1 rödlök
- 2 morötter
- 1 paprika
- 1 squash (ca 250 g)
- 4 msk rapsolja
- ca 10 körsbärstomater
- 2 dl valfria groddar
MARINAD
- 1 bit ingefära (ca 50 g)
- 3 cm pepparrot
- 1/2 röd chilifrukt. t ex spansk peppar
- 3 msk japansk soja
- juicen av 1 citron (ca 3/4 dl)
- 1 tsk mörkt muscovado- eller farinsocker
- 1 tsk salt
- 1 tsk sesamolja
Gör så här
1. Börja med marinaden: Skala och riv ingefära och pepparrot. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda samtliga ingredienser. Stek kycklingen.2. Torrosta solrosfrön och kokosflngor i en stekpanna.
3. Plocka broccoli och blomkål i fina små bitar. Skala och skiva löken. Skala och skär morötterna i stavar. Skölj, kärna ur och skär paprikan och squashen i stavar.
4. Hetta upp rapsolja i en wok. Lägg i samtliga grönsaker utom tomater och groddar. Woka grönsakerna några minuter och lägg i tomater och groddar på slutet. Blanda även i kycklingen och marinaden. Strö över kokos och solrosfrön. Servera woken med ris eller nudlar.